Mrt

Tübitak 2204/A  52. Liselerarası Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışmasına davet alarak yarışmaya hak kazanan sosyoloji ve coğrafya alanlarından katılan 2  projemiz de  Adana bölge birincisi olmuştur. Öğrencilerimiz Eren AKSOY, Alkım Azra DEMİRCİ ve Dilara ERCAN'ı, danışman öğretmenimiz Gonca BAHAR'ı bu başarılarından ötürü tebrik ederiz. Türkiye elemesine finalist olarak okulumuzu temsilen katılacak olan öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerine başarılar diliyoruz.

Mrt

2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı.Bu kapsamda 9j sınıfı olarak bizde kısa bir anma videosu yapmak istedik.

Mrt

Aşırı tuz (sodyum) tüketimi; kardiyovasküler hastalıklar, böbrek hastalıkları, hipertansiyon, inme, osteoporoz ve bazı kanser türlerinin oluşmasına neden olabilmektedir.

Müzik Öğretmenlerimiz Berna GÜLTEKİN, Lale Nur YILMAZ, Taylan İNAN ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Gülabi ŞAHİN tarafından hazırlanan müzik dinletisine çevrimiçi olarak katıldık. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Uzaktan eğitim yapmak zorunda olduğumuz bu pandemi sürecinde öğrencilerimizi daha aktif hale getirmek , hareketlendirmek için sınıflar bazında proje hazırlama kararı alınmıştı.  9/ I sınıfı öğrencilerimiz  sınıf öğretmenleri Esra Suat YILDIZÇELİK rehberliğinde çağımızın en büyük sorunlarından biri olacak olan "su kıtlığı" konusuna dikkat çekmek istediler ve çalışmalar yaptılar.  Slayt çalışmaları için 3 grup oluşturdular:

Birinci grup "Su sıkıntısına neden olan etkenler" başlıklı bir slayt hazırladı.

İkinci grup " Bu su sorunu devam ederse başımıza gelebilecek durumlar" konusunda bir slayt hazırladı.

Üçüncü grup " Su sıkıntısının nasıl önlenebileceği" konusunda bir slayt hazırladı.

Bazı öğrencilerimiz konuyla ilgili resimler ve maketler  yaptılar ve bir makale yazdılar.

Bir araya gelemeseler de aralarında görev dağılımı yaparak bu çalışmayı tamamladılar. Sosyal farkındalık yaratmak isteyen öğrencilerimize emekleri için teşekkür ediyoruz.

MEB tarafından her kademedeki okullarda düzenlenen "Okulum Temiz Projesi" kapsamındaki gereklilikleri en iyi şekilde yerine getirerek Okulum Temiz Belgesi almaya hak kazandık. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımızı kutlarız.

Okulumuzun her mevsim açan çiçeklerini, tüm öğrencilerimizi çok özledik.

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile 5-12. sınıf öğrencilerinin ilan edilen tematik alanlar arasından kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine bilimsel metodolojiye uygun şekilde çalışmalar yaparak elde ettikleri araştırma sonuçlarını sergileyebilecekleri Bilim Fuarları başvuru süreci başlamıştır.

Başvuruda, bu kapsamda aşağıdaki bağlantıda yer alan formda, yapılması planlanan projelerin bilgileri istenmektedir. Katılımcılarımızın 20 Ocak 2021 tarihine kadar formu doldurması beklenmektedir.