T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / MEZİTLİ - Mersin Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi

Sıkça Sorulan Sorular

Ara

Velisi olduğum öğrenci bilgim dahilinde devamsızlık yaptığında izinli sayılmasını sağlamak için ne yapmalıyım?

İdarecilerimizden matbu veli izin belgesi formunu edinerek, ilgili alanları ve tarihleri doldurduktan sonra imzalayıp, öğrencimizden sorumlu olan idarecimize teslim etmeniz gerekmektedir.

Haz

Okulumuzda hangi idareci hangi işten sorumludur?

Her müdür yardımcımızın belirli sorumlulukları vardır.

Müdür Yardımcısı: Harun Reşit SEMERCİOĞLU - Mali işler ve personelden sorumlu

Müdür Yardımcısı: Özlem İMERTAN - *9. ve 11.sınıflardan sorumlu

Müdür Yardımcısı: Serdar AKBAŞ - *10. ve 12.sınıflardan sorumlu

*Dönemi 9.sınıfta hangi müdür yardımcısı almışsa mezun oluncaya kadar o müdür yardımcısı takip eder.

Haz

Dersler ne zaman başlar? Ne zaman biter? Ne zaman tenefüs yapılır?

Dersler her gün 08.00’de başlar, 15.10’da biter. Sabah 5 ders, öğle sonu 3 ders; toplam 8 ders yapılır. Ders süresi 40 dakika, teneffüs süresi ise 1.teneffüs 15, diğerleri 10 dakikadır.

Öğle Arası: 12.05-12.50 (Öğle arası sadece evi okul çevresinde olan öğrencilere, durumlarını belgelendirmek koşulu ile çıkış izni verilmektedir.)

Haz

Okulumuzda sınıf şubeleri nasıl oluşturulmaktadır?

Şubelerimiz Z sistemi ile oluşturulmaktadır. 9.sınıflar LGS puanına göre Z sistemi ile oluşturulur, 10.sınıf sonunda ders (alan)seçimi yapıldıktan sonra tekrar yıl sonu başarı puanı ile 11.sınıf şubeleri yine Z sistemi ile oluşturulmaktadır. Yani 9. ve 10. sınıfta aynı sınıfta okuyan öğrencilerimiz, 11. ve 12. sınıfta ayrı bir sınıfta okumaktadır. Bu sistemde şubelerimizi oluşturan öğrencilerimizin başarı durumları birbirine denktir.

Haz

Okulumuzda yemekhane ya da kantin var mıdır?

Okulumuz kantini ve yemekhanesi 1000 öğrenciye yemek sunabilecek kapasitededir. Her ay farklı öğrencilerden oluşturulan komisyon aylık yemek listesini oluşturmaktadır. Kullanılan malzemeler ilgili komisyon tarafından sürekli denetlenmektedir. Yemekhanede yemek istemeyen öğrenciler için kantinde her gün farklı alternatifler (köfte, döner, kebap, şnitzel vs.) mevcuttur. Yemekhaneden yararlanmak isteyen öğrenciler ister haftalık ister aylık olarak kayıt yaptırarak yemek hizmetinden yararlanabilir. (2019-2020 Öğretim Yılı 1 Öğün Yemek Bedeli 4 Çeşit Tabldot: 10,5 TL) Çölyak, tip 1 diyabet vb. beslenme farklılığı olan öğrenciler için gerekli tedbirler alınabilmektedir.

Haz

Okulumuzda servis hizmeti sağlanmakta mıdır?

Evet. Okulumuza Mersin’in tüm mahallelerinden ve çevre ilçelerden servisler mevcuttur. 

Denetimi Oklumuzca yapılan servislere kayıtlar anlaşmalı firma tarafından yapılmaktadır. Öğrenciler evlerinden servise bindikten sonra okula gelinceye kadar servisten inemezler. Servise kayıtlı öğrenciler servis görevlilerinin uyarılarına uymak zorundadır. Anlaşmalı Servis Şirketi : UMU Tur İrtibat Kişisi  İlker UMU 532 067 10 33   Servis kullanmak istemeyen öğrenciler için Mezitli Koop. (Kuyuluk hattı) ve Büyükşehir Belediyesi 55 no’lu otobüs hattı mevcuttur.

Haz

Öğrenciler okula hangi kıyafetlerle gelebilirler?

Öğrencilerimizin okul kıyafeti dışında kıyafetle okula gelmeleri yasaktır. Öğrenciler üst kısımlarında okul logolu tişört veya sweatshirt ile; kız öğrenciler saçları bağlı, makyajsız, koyu pantolon ile; erkek öğrenciler ise tıraşlı, koyu renk pantolon ile okula gelmeleri gerekmektedir.

Haz

Derse geç kalan öğrenci yok yazılır mı?

Okula zamanında gelmeyen öğrenciler derslere alınır. Birinci ders saati dışında derse geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Öğrencinin derse gelemeyeceği durumlarda veli ilgili müdür yardımcını arayarak bilgi verir.

Haz

Öğrenci okula devam etmezse ne olur?

Öğrenciler okula devam etmek zorundadır. 20 gün özürsüz devam etmeyen öğrencilerin notları ne olursa olsun sınıfta kalırlar. Özürlü ve özürsüz devamsızlıkların toplamı 30 günü aşamaz. Özürlü (raporlu) olan öğrenciler belgelerini özrün bitiminden itibaren 5 işgünü içerisinde okula vermek zorundadır. Özürsüz devamsızlık süresi 5 günü aşan öğrencilerin puan ortalaması ne olursa olsun ödül belgesi alamaz.Devamsızlıklar  günlük olarak e-okula işlenir. Veli SMS ile bilgilendirilir. Bu nedenle okuldaki iletişim bilginizi güncel tutunuz.

Haz

Öğrencinin okul saatleri içinde çıkması gerekirse ne yapılmalıdır?

Okul saatleri içerisinde okuldan çıkmak isteyen öğrencinin mutlaka velisinin okulu gelmesi gerekir. Öğrenciler okul saatleri içerisinde yanlarında velileri ya da velilerinin bildirdiği bir yetişkin olmadan ayrılamazlar.

Haz

Öğrenci okula cep telefonu getirebilir mi?

Okula akıllı cep telefonu ile gelmemek esastır. Ancak cep telefonunu günümüzün en önemli iletişim aracı olması bizlerce de bilinmektedir. Öğrenciniz cep telefonunu ders saatlerinde kapalı tutmak şartıyla telefonunu getirebilir. Telefonunu ders saatleri içerisinde açıp kullanması, dersin akışını bozması kesinlikle yasaktır. Bu tür durumlarda telefon dönem sonunda velisine teslim etmek üzere teslim alınır. 

Haz

Okulumuzda destekleme ve yetiştirme kursları açılmakta mıdır?

Evet. Okulumuzda hem hafta içi hem hafta sonu öğrencilerin talepleri doğrultusunda ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları açılmaktadır.

Haz

Okulumuz hangi fiziksel özelliklere sahiptir?

Tüm dersliklerimize FATİH Projesi kapsamında etkileşimli (akıllı) tahtalar takılmıştır.

Okulumuzda sportif faaliyetler için 1 kapalı spor salonu, 1 futbol sahası, 2 tenis kortu, 2 basketbol, 1 bocce sahası, 5 masa tenisi masası, 2 dart tahtası ve curling takımı bulunmaktadır.

Ders öğretmenlerimizin eğitim öğretim yılı boyunca sürekli aktif olarak kullandıkları 1 fizik,1 kimya ve 1 biyoloji laboratuvarımız mevcuttur.

Toplantı, konferans, seminer vs. gibi etkinliklerde kullanabileceğimiz bir konferans salonumuz vardır. Kütüphanemiz, internet erişimli bilgisayarlar, tarayıcı, yazıcı ve 5000 civarında kitapla hizmet vermektedir. Müzik dersliği, Resim atölyesi, tasarım ve beceri atölyemizde sosyal, eğitsel, bilimsel ve robotik kodlama çalışmaları yapılabilmektedir.

Okulumuz kışın doğalgaz ile ısıtılmakta, yazın ise tüm sınıflar klima ile soğutulmaktadır.

 

Haz

Okulumuzun başarı ve kontenjan durumu nedir?

Okulumuz Millî Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarından biridir. Merkezi yerleştirme sınavı olan LGS ile öğrenci almaktadır.

2017 yerleştirme taban puanımız (474,61) kontenjanımız 8 şube (240), 2018 yerleştirme taban puanımız (360,11) kontenjanımız 8 şube (240), ve 2019 taban puanımız (436,78) kontenjanımız 8 şube (240), 2020 kontenjanımız 12 şube 408’dir. Mezunlarımızdan her yıl onlarcası Ülkemizin en seçkin üniversitelerine yerleşmektedir.

Okulumuz ilimizde lisanslı sporcu sayısı bakımından birinci sıradadır. Her yıl sanatsal ve sportif yarışmalarda onlarca öğrencimiz derece yapmaktadır.