MERSİN / MEZİTLİ - Mersin Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi

Mersin Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi

Çankaya Mahallesi 37541.Sok. No2/B 33345 Mezitli/MERSİN 0 324 359 46 93
Vizyon
Mersin´de ilk sırada tercih edilen okul olup,üniversite sınavında seçkin üniversitelere daha fazla sayıda öğrenci göndermek ve başarının yanında kendisiyle barışık bireyler yetiştirmektir.En iyiye ulaşmak bizim için kolay;çünkü biz bir ekibiz.
Misyon
Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çağdaş,laik,demokratik,özgüveni yüksek,ailesine ve ülkesine yararlı,çalışkan,duyarlı,aynı zamanda teknolojik yeniliklere açık bireylerin yetişmesi için güçlü ve özverili kadromuzla öğrencilerimizi aydınlık geleceğe taşımak için varız.
Başarılar
YÜKSEK ÖĞRETİM BAŞARILARIMIZ Yerleşen öğrencilerimizin %10´u tıp fakültelerine %15´i hukuk fakültelerine %8´i diş hekimliği ve eczacılık fakültelerine %22´si iktisadi bilimler, eğitim ve fen-edebiyat fakültelerine %45´i mühendislik ve mimarlık fakültelerine yerleşmektedir. SPORTİF FAALİYETLER Dart Türkiye Şampiyonluğu Havalı Tabanca Türkiye Şampiyonluğu Satranç Türkiye 1.liği Oryantiring Türkiye 3.lüğü Yüzme Türkiye 5.liği Eskrim Türkiye 5.liği
Toplantı Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
08.00 - 15.10
İngilizce, Almanca
Pansiyon Bilgileri
Mezitli Koop. Kuyuluk Dolmuşları,37,55 Belediye otobüsleri
Öğrenci servisleri mevcut.
Kuyuluk Mevkii
İlçe Merkezine : 4,6 Km , İl Merkezine : 16,5 Km
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz, Mersin ilinde kendi kategorisindeki okullar arasında 2. sırada yer almaktadır.
Sportif Etkinlikler
Toplam 202 lisanslı sporcuyla Mersin’de en fazla lisanslı sporcuya sahip okuluz. 16 farklı dalda spor takımlarımız mevcuttur.
TÜBİTAK Mersin Sergisi, il 2.liği