eTwinning Güvenlik

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Seminer döneminde Okulumuz Kimya öğretmeni Gonca BAHAR, okulumuz idareci, öğretmen ve personellerine “e-Güvenlik” ve “Güvenli İnternet Kullanımı” konularını içeren “DİJİTAL ÇAĞDA EĞİTİMCİ VE EBEVEYN OLMAK” başlıklı sunumunu gerçekleştirerek bu konuda bilgilendirmeler yapmıştır. İlerleyen zamanlarda öğrencilerimize de e-güvenlik eğitimleri ve seminerleri verilecek olup öğretmenimize çalışmasından ötürü teşekkür ediyoruz.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Özer SOLMAZ tarafından 9. sınıf öğrencilerimize yönelik "Siber Zorbalık" konulu seminer verildi. Kendisine katkıları için teşekkür ederiz.

İngilizce Öğretmenimiz Sonay ATAR rehberliğindeki öğrencilerimiz eTwinning projesi için Güvenli İnternet Günü Panosu hazırladılar. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mezun öğrencimiz, çocuk ve ergen psikiyatristi Aybüke Tuğçe Mustan, 10.sınıf öğrencilerimize "Teknoloji Bağımlılığı" konulu seminer verdi. Mezun öğrencimize katkıları için teşekkür ederiz.

May

Yaşanan salgın nedeniyle internet kullanımı artmıştır. Bu noktada, sosyal medya araçları herkesin ortak bir noktada buluşabildiği bir sosyalleşme aracı olmuştur. Peki bu süreçte interneti ne derecede doğru kullanabiliyoruz? Bu projede amacımız, öğrencilerimizin bilinçli bir şekilde interneti kullanmalarına, zararlı içerikler ve siber saldırılar karşısında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olmaktır. Bu amaç doğrultusunda yapmış olduğumuz etkinliklerden Final ürünümüz olan Hikaye'de; Bilinçsiz internet kullanımı sonucunda bir insanın başına gelebilecekleri konu edindik.

eTwinning etkinliklerimizden bir diğeri: Güvenli İnternet Günü etkinlikleri